Hur viktig är kosten?

En får ideligen höra om hur viktig kosten är för träningsresultaten. Nyligen läste jag om en pt som menade att den utgör 80 procent av vad som krävs för att lyckas nå sina mål. Stämmer det egentligen?

 

Kosten är jätteviktig, men jag kan inte förstå hur en alls kan tala om procent i en sådan fråga, och ännu mindre hur en kan höfta till med ett så högt tal. Jag föredrar att i stället se de olika faktorerna som samverkande länkar i en kedja. Resultatet blir förstås inte bättre än den svagaste av länkarna. Inte hjälper det om en äter optimalt, om en sedan inte tränar, eller hur? Då blir resultatet noll. Omvänt blir betydelsen hundra: om en inte tillför den energi och de byggstenar som behövs, hjälper det inte hur bra en än tränar. Sedan finns det ju några fler länkar: om en petar i sig en massa giftigheter, sover dåligt eller mår pyton mentalt, går det så klart ut över träningen, också för den som äter och tränar bra…

 

Det allra viktigaste när det gäller kost och träning, är att äta ordentligt i anslutning till passen. En rejäl måltid några timmar innan, något lätt strax före och litet snabba kolhydrater med en skvätt protein efter är helt rätt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste Egentligen

Senaste kommentarer

Tidigare Egenligen