Olika typer av gruppass

När det gäller gruppträning av olika slag, gäller samma saker som jag sa förra gången om funktionell träning: De är så bra som de motsvarar det syfte du har, och om de gör det hänger väldigt mycket på vem som satt samman och leder passen. Sedan är det enormt viktigt att en har roligt när man tränar, särskilt med tanke på om en vill etablera en vana. Gillar du gruppträning bäst, är det vad du ska köra!

 

Jag är egentligen alls ingen expert på alla de varianter som finns i denna bransch, varför det vore dumt att uttala sig för precist om enskilda former. (Men, jo, jag har provat många, och jag vet vad jag själv gillar och inte...) Vad jag däremot vågar säga, är att gruppträning generellt aldrig kan ge den optimala effekt som en får när en tränar individuellt och renodlar de fysiska kvaliteterna (även om vissa typer – som spinning – kan individanpassas i stor grad).

 

Men de utgör de ett suveränt komplement till sådan träning. Och de ger automatiskt en jäkla pepp. Och det är den typ av träning som många tycker är den roligaste. Och det är förbaskat svårt och tråkigt att träna koordination till musik på egen hand…

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln