Proteindrinkar

Somliga verkar jämföra proteintillskott med anabola steroider och annat förbjudet och mysko. Andra gör gällande att man inte kan öka i styrka och muskulatur utan att bälga i sig diverse ”mega super growth boosters”. Men hur är det egentligen? Behövs sådant?

 

Naturligtvis är båda de här extrema åsikterna helt åt skogen. Ett bra proteinpreparat (omsorgsfullt framställt och fritt från oönskade eller ospecificerade tillsatser) är inget mysko och inget farligt. Det är helt enkelt protein extraherat (oftast frystorkat och renat genom div. processer) från vassle, äggvita eller någon annan källa med högt biologiskt värde. Men då inser alla också att det inte heller är något magiskt; något som en inte kan få från dessa källor direkt.

 

Det som är hela poängen är i stället att det kan vara praktiskt. För den som tränar hårt kan det många gånger vara svårt att få i sig det en behöver, och särskilt i direkt anslutning till träningen. Det går lika bra (eller kanske bättre – behandlade produkter tenderar att förlora i kvalitet) med pannkakor med mjölk eller med en kalkonsmörgås. Nu råkar en proteindrink ofta vara smidigare, och maten får vänta till nästa mål om ett par timmar…

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv