Gymhyfs igen

Det var mycket bättre förr! Egentligen.

 

Jag syftar på att hjälpa varandra, även om en inte tränar tillsammans. När jag började med byggning (long time ago...), var det legio att folk hoppade in när någon såg ut att behöva hjälp. Tog en fel, blev ingen sur för det. Likaså var det vanligt att fråga vem som helst som råkade stå i närheten och kunde tänkas ha några sekunder över, om de ville passa. Inte sällan kom någon med ett tips. De flesta tips jag fått har varit bra, och vissa ovärderliga. Andra gånger har tipsen varit mera tvivelaktiga, varvid jag tackat så mycket och glömt dem samma sekund. Allteftersom jag blev duktigare, kom allt fler i stället med frågor till mig. Det var sällan jag inte tyckte mig ha tid att svara. Och dessutom blir en ju smickrad!

 

Nu är det inte så längre. På de mera hardcore gymmen och i idrottsföreningarna finns det en  tendens kvar, men på "fina" sportklubbarna är den som bortblåst. Till och med de som uppenbart är nybörjare och som gör tokfel, snöper förnärmat på munnen, om någon kommer med ett försiktigt förslag. Behöver en själv hjälp eller blir nyfiken på en övning som någon annan kör, är det väldigt svårt att få kontakt.

 

Hjälp oss att sprida den gamla goda andan igen! Det blir inte bara mera socialt om vi ser och stöttar varandra på gymmet; det underlättar träningen också.

Etiketter: gymhyfs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln