Kära utredare 2

Du går med på att det finns många som själva upplever sig som transsexuella och som också diagnostiseras så av er, som inte har ett något behov av varje vårdinsats som ni kan erbjuda. Du vet mycket väl att många av dem avstår både det ena och det andra på grund av riskaversion, bristande intresse, eller rent av medicinska hinder.

 

Du går även med på att det finns en inte obetydlig grupp av könsdysforiker som inte, i egna ögon och/eller i dina, lever fullt upp till diagnoskraven för transsexualism, men som ändå har ett behov och ett intresse av de vårdinsatser som ni har monopol på. Du går till och med på att åtminstone vissa vårdinsatser för vissa personer skulle göra deras liv märkbart bättre.

 

Men när jag frågar dig om den starka koppling som antas råda mellan diagnos och vårdinsats, blir du tyst som muren.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln