Fläsket brinner!

Det händer förstås, men det är väldigt sällan som någon önskar bli av med sin befintliga muskelmassa. I stort sett all bantning handlar med andra ord om att försöka reducera kroppsfettet. Att banta och att "deffa" är i princip samma sak.

 

Därför bör du ha i minnet att vad träningsblaskan, gymmet, pt:n, fitnessbloggaren eller Aftonbladet(!) egentligen säger när de går på om "burners" eller om att du ska "bränna fett" eller "träna fettförbrännande" är:

 

BANTA!!!

 

Vi tycker, nota bene, inte att det är fel i sig att banta. Är det bara motiverat, och görs på ett sunt och sansat vis (här finns det naturligtvis inga självklara eller allmängiltiga gränser, men jag tror ni är med på ungefär vad jag far efter?) kan det vara okej, bra, eller rent av nödvändigt. Men ni ska ha jäkligt klart för er att samma skit som grasserar inom bantningsbranschen, återfinns även inom fettbrännarkulten i träningsvärlden. Typ:

 

* Det befängda påbudet om att detta är något som angår precis alla.

 

* Starka kroppsnormer som oftare än inte är sexistiska, homo-, trans-, crip- och   fanvetevadfoba.

 

* Marknadsföring genom förtäckta eller öppna löften om lycka och framgång (socialt, i yrkesliv och kärleksliv).

 

* Sjukt stora ekonomiska intressen (vilket som bekant kan motivera lite vad som).  Exempelvis:

 

* Rent hälsovådliga mål och metoder.

 

* Gott om mumbo jumbo och folk som inte vet vad de pratar om.

 

* Oheliga allianser med andra lycksökarbranscher.

 

Träna mer än gärna. Ät bra och gott. Och banta för all del om det känns befogat. Men gå inte på några bluffar! Håll tungan rätt i mun och ögonen vidöppna!

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln