Luleå Pride 2013 i tweetform

14/6

Ska jag lyckas somna på ett plan för första gången i mitt liv, tro? (Gjorde jag ju inte).

Just deltagit i en debatt om transvården i Norrland. Vad säga, mer än att jag är så jävla priviligierad att råka bo i Stockholm?

Här uppe korrigerar vi inte kön, vi byter det. Medicinska skäl att inte underkasta sig operation = äventyrad diagnos. So unreal life.

”Vi måste få veta om folk är genuint ts eller inte. För att veta om vi ska gå ’ända fram’, då.” Resten kan väl flytta till Umeå?

Undra på att de såg ut som frågetecken när jag menade mig redan leva ”real life”. Som vad då liksom? En hen?

Nödmat på puben runt hörnet. Måste vara första och sista gången som jag beställer ”LCHF”. Men den potatisen och såsen gick faktiskt inte att äta.

Ska strax få äran att prata kring RFSL/RF:s viktiga rapport om Hbtq och Idrott. Sedan egenvård (= en bättre form av transvård).

Ulrika Westerlund invigningstalar på Luleå Pride. En iskall vind sveper in när vi påminns om utvecklingen i Ryssland med flera länder. Ingen stolthet utan solidaritet.

Luleå lider brist på unga kvinnor får jag lära mig på jämställdhetsseminariet. Kanske hon som beviljar könsbyten kan åtgärda detta?


15/6

Den totala avsaknaden av telefon och internet på vandrarhemmet… Så snabbt det gått att bli beroende! (Det första ett felaktigt antagande skulle det dock visa sig senare).

Bästa prideparaden på åratal. Nästan bara hbtq-människor med anhöriga och vänner, själva eller i intresseorganisationer.

Moa Svan håller låda på festen efter paraden. Lite roligt förstås. Men var det inte en festival även för B, T och Q?

Kan vi sluta slänga oss med ”HBTQ” när vi menar ”H”? Cisnormen är vad som i första hand klyver rörelsen.

Fat:up nu. Beröringspunkterna mellan olika former av normkritik är många. Men också (de skenbara?) kollisionerna.

Häftigt att det finns de som väljer att lyssna på argumentationsanalys kl. 19 en pridelördag. Samtidigt som kändistät underhållning i parken. Det finns hopp!

Toppar med en rolig, viktig och varm teaterpjäs om bögar från Tornedalen. En bra dag. Hoppas nu på en bra natt.


16/6

Sov bort halva dagen och alla seminarierna om trans och hiv. Så seriös är tydligen jag. (Och så bra var tydligen natten).

Slut (för mitt vidkommande i vart fall) på den finaste lilla pride som jag har varit på.


Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln