Kian Sigge

Kian Sigge är utbildad idrottskonsulent och idrottslärare. Hen har även gått steg I och II i häsoprofils-bedömning och är SAFE-licensierad styrketräningsinstruktör och personlig tränare. Hen har i mer än 30 år arbetat med träning och utbildning av aktiva och ledare inom idrotten; bland annat som ansvarig för ett riksidrottsgymnasium, som fystränare inom lagsporter och som tekniktränare, ledare och coach i bordtennis på alla nivåer från nybörjare till nationell elit. Hen har även arbetat som friskvårdsansvarig på en större arbetsplats, där hen byggt upp organisation och träningsutrymmen från ”scratch”. I denna roll har hen även fungerat som pt, gruppinstruktör, föreläsare, kursanordnare mm.

Kian Sigge arbetar som personlig tränare på Rosells Gym i Ekerö centrum. Kian frilansar även sina tjänster utanför Rosells Gym.

Idrott och kroppssport

Kian har sin bakgrund inom den traditionella idrottsrörelsen. Under uppväxtåren och tidig vuxenålder dominerade bordtennisen, där hen som bäst nådde en tredjeplats på SM. Vid sidan av hann hen med en hel del fotboll (har spelat i alla divisioner) och några långlopp till fots och cykel. Alltid road av fysträningen – både styrka och kondition, kom hen senare att satsa på bodybuilding. Debuten skedde 1984, i sportens ”barndom”. Under de följande åren blev det tiotalet starter, med – återigen – en tredjeplacering på SM som bästa resultat. Numera tränar hen mest för hälsa och välbefinnande, oftast på gym, men också en del konditions- och förbränningsträning.