Personlig träning

Kian Sigge under ett PT pass Kian Sigge under ett PT pass

Allt fler väljer att anlita en PT (personlig tränare). Från att ha varit en lyx mer eller mindre förbehållen kändisar och dem med en riktigt fet plånbok, har det i dag blivit närmast folkigt att ha en egen PT. Denna utveckling är befogad. Att träna effektivt och säkert kräver – som så mycket annat – både know what och know how: teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet. En bra pt har en stor kunskap och erfarenhet att ställa till ditt förfogande, något som kan bespara dig mycket tid och många misstag. Dessutom ger en bra pt dig den motivation och det driv du behöver för att fortsätta träna på egen hand.

Är det inte pinsamt att ha en personlig tränare?

Nej, särskilt genant ska det inte behöva bli. När man arbetar som en tajt och lågmäld enhet på gymmet, behöver det inte väcka mera uppmärksamhet än du tycker är okej. Sedan får man inte glömma att pt inte är något endast för nybörjare. Tvärtom: de flesta pt har själv en pt, liksom många elittränande inom traditionell idrott, fitness och bodybuilding.
 

Det är så dyrt med en personlig tränare

- Jo, för de flesta är det inte helt billigt. Men det är en investering som kan bli lönsam på sikt. Den livskvalitet som en god fysik för med sig, kan inte värderas i pengar. Med god vägledning kan man dessutom undvika skador och annan ohälsa som kostar både tid, pengar och lidande. Har du redan en bra träningskamrat kan ni pressa ned kostnaden genom att dela på en pt under en begränsad period. Sedan kan ni garanterat coacha och peppa varandra till fortsatt utveckling!

Hur vet jag att jag får en personlig tränare som passar mig?

- Det kan man aldrig vara helt säker på. Naturligtvis hjälper det om man försäkrar sig om att han eller hon har en gedigen utbildning och erfarenhet, men sedan måste det också stämma på det personliga planet… Det är därför vi alltid inleder ett eventuellt samarbete med att lära känna varandra och stämma av målsättningar och inriktning.